OYUNLARLA MATEMATİK E TWİNNİNG PROJESİ

13.03.2023 133

OYUNLARLA MATEMATİK ( MATH WITH GAMES)

Okulumuz öğretmenlerinden Oya HANCI  tarafından yürütülen Türkiye , Romanya  ortaklı   Math wıth Games  (Oyunlarla Matematik )  isimli uluslar arası  e twinning projesi okulumuz da uygulanmaktadır.

Okul öncesi dönemde etkili bir matematik eğitimi alan çocuk, beceri ve becerilerini geliştirirken matematikten yardım alır. Matematik çalışmalarında çocukların keşfetmelerine, kitapları daha rahat anlamlandırmalarına, tartışmalarına ve uygulamalarına olanak sağlayacak şekilde uygulanır. Biz de buradan yola çıkan çocuklar erken yaşta oyun ve çeşitli eğlenceli etkinliklerle matematik eğitimi vermeyi planlıyoruz. Matematiğin mantığını oyunlarla eğlenceli ve anlaşılır bir şekilde çocuğa anlatmak mümkündür. Okul öncesi dönemde etkili bir matematik eğitimi alan çocuk, beceri ve yeteneklerini geliştirirken matematikten yardım alır. Matematik çalışmaları, çocukların keşfetmesine, olayları daha kolay anlamlandırmasına, tartışmasına ve fikirlerini uygulamasına olanak sağlayacak şekilde uygulanmalıdır. Buradan yola çıkarak çocuklara erken yaşta matematik eğitimini oyunlar ve çeşitli eğlenceli aktivitelerle vermeyi planlıyoruz. Bu proje ile öğrencilerimiz hem eğlenecek hem de öğrenecekler.

13-03-202313-03-2023